Aanschaf van een American Dancer's Pup

Onze werkwijze en adviezen bij aanschaf van een Portugese Waterhond Pup

Werkwijze:

puppies werkwijzeIndien u interesse heeft voor een Portugese waterhond pup vragen wij u ons een e-mail te sturen waarin u dit aangeeft. Ook kunt u gebruik maken van het contactformulier op onze site. Vervolgens ontvangt u van ons een vragenlijst om uw gegevens in te vullen en een aantal vragen te beantwoorden waarmee wij een indruk krijgen van uw situatie, ervaring en verwachtingen.

Daarna nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek. Op die manier kunt u het ras ervaren om te zien of het is wat u verwacht en of het bij u past. U kunt bij ons de verschillende vachten, kleuren en modellen zien van jong tot oud. Tevens is het belangrijk voor mensen met allergie om te zien of er een reactie is. Als zowel u als wij overtuigd zijn dat het ras bij u past kunt u op de wachtlijst geplaatst worden.

Bij de kennismaking kunt u al uw vragen stellen en vertellen wij u onze verdere werkwijze.

Wij investeren veel tijd en geld in het fokken van de Portugese Waterhond in de zin van huisvesting, DNA testen, dierenarts, voeding, puppie in mandsocialiseren etc. en vragen daar een prijs voor die u voor een goede rashond kan verwachten. Wij lichten dit ook graag verder toe tijdens uw bezoek. Telefonisch of per mail geven wij geen prijs af omdat alleen prijs geen goede indruk geeft van wat u daarvoor krijgt.

Omdat er bij dit ras niet alleen een keuze is tussen reu en teef maar ook vacht type en eventueel kleur, is het moeilijk aan te geven hoe lang de wachtlijst is. Mensen geven een voorkeur op, maar als het nest geboren is gaan we gewoon het rijtje af om te zien of de mensen bij hun voorkeur blijven en/of wachten op het volgende nest.

Met een leeftijd van ca. 6-7 weken wanneer wat meer van het karakter van de honden te zien is kijken wij welke hond bij welke toekomstige eigenaar past, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de voorkeuren. Tot op heden heeft dit altijd goed gewerkt en zijn de mensen heel erg tevreden ! Als voorbeeld: bij mensen met kleine en drukke kinderen moet zeker niet het drukste pupje komen. Of bij mensen met weinig ervaring met honden moet eerder een makkelijk karakter en geen pupje met een sterke wil. De pups gaan in principe naar de nieuwe eigenaar als ze 9 weken oud zijn.

Gezondheid:

Wat betreft het fokken, letten wij hoofdzakelijk op GEZONDHEID, KARAKTER en TYPE. De ouderdieren worden getest op HD, Cardio, PRA, GM1 en improper coat (voor uitleg over deze ziektes verwijzen wij u graag naar een apart hoofdstuk „Gezondheid“ op onze site).

Een stamboom zegt alleen iets over de ras zuiverheid echter niets over de gezondheid. Alleen door te testen kan erfelijke aanleg voor sommige ziektes achterhaald worden. Cardio, PRA, GM-1 en improper coat worden door ons middels DNA onderzoek getest. HD dmv röntgen foto’s. Tevens vermijden wij risicovolle dekkingen zoals bijvoorbeeld curly x curly dekkingen, hetgeen hairloss kan veroorzaken. Verder hebben wij een breed netwerk met buitenlandse fokkers om zoveel mogelijk van de achtergrond van de lijnen te weten te komen om zo gezond mogelijk te kunnen fokken.

Socialiseren:

puppies socialiserenWij nemen het socialiseren van de pups zeer serieus. Gedurende de 9 weken dat de pups bij ons zijn maken zij stapsgewijs nieuwe situaties mee.

De eerste 4 weken verblijven de pups met de moeder in de bevallingskamer en kunnen in alle rust slapen en drinken totdat ze actief worden. Rond de 4 weken verhuizen de pups met moeder naar de pupppyren en krijgen dan de maken met de geluiden van het dagelijks leven.

Met 4/5 weken worden alle pups in het leeuwmodel geschoren, worden de nagels geknipt en worden de pups geborsteld om alvast te wennen aan de behandeling in de trimsalon.

Verder maken zij allerlei zaken mee zoals: puppyvisite (vol huis meestal met kinderen), socialiseren met oudere honden, dierenarts bezoek, auto rijden, foto en video sessies, wisselend nieuwe speeltjes, CD met geluiden etc, etc. Verder starten wij vanaf 5-6 weken met zindelijkheidstraining.

In de familie:

De Portugese waterhond samen met kinderen en/of andere dieren gaat in principe prima. Indien er in de puppy fase goed gesocialiseerd wordt en zeker als de pup opgroeit met de kinderen en dieren waarmee hij/zij samen moet leven mogen er in principe geen problemen ontstaan. Onze puppen leven bij gezinnen met kinderen, met andere honden, met een kat, met paarden en dit gaat allemaal goed.

Verzorging:

Wat betreft verzorging zijn er de jaarlijkse entingen, ontwormen, vlooien preventie, goede voeding en een bezoek aan de trimsalon iedere 6 tot 8 weken.Voor wat meer informatie over een bezoek aan de trimsalon zie: www.farouche.nl

Karakter:

De Portugees is erg vriendelijk van karakter en wil graag in de buurt van de mens zijn (je echte buddy zijn). Doordat ze erg intelligent zijn proberen ze je graag uit en moet je goed consequent zijn.

Wij adviseren ten zeerste een minimum van 3 cursussen inclusief de puppies spelenpuppycursus. Dit is een geringe investering in tijd en geld, waar u later veel aan zult hebben. Gewoon voor in de omgang of als basis voor andere cursussen of sporten, zoals bijvoorbeeld behendigheid.

Ze zijn vrij lang pup en speels (ze zijn volwassen met 3 jaar en worden dan wat rustiger). Geef je ze genoeg beweging dan kan je ze gerust een paar uur alleen laten. Dit is ook afhankelijk of er nog meer honden zijn.

Is de hond alleen dan moet je er zelf mee lopen en anders kan de hond zijn energie kwijt in het spel met zijn kameraadje(s).

Contract:

Wij werken met contracten. Voor de huishonden werken wij met een niet fok contract. Alleen voor mensen die zich serieus bezig (gaan) houden met fokken is een show/fok contract bespreekbaar.

Wanneer de pups naar hun nieuwe eigenaar gaan hebben zij de 1e enting gehad, zijn zij meerdere malen ontwormd en krijgen de nieuwe eigenaren een stamboom, puppy informatie boekje en puppypakket met riempje, borstel, voer en speeltje met de geur van de moeder mee. Voor vertrek worden ze eerst nog gewassen en geföhnd.

Wij vinden het geen probleem als er pups van ons naar het buitenland gaan, maar alleen staan we er wel op dat de nieuwe eigenaar de pup persoonlijk komt ophalen. Het is geen pakketje wat je zomaar verscheept.!

American Dancer’s familie:

beachwalkEén keer per jaar organiseren wij een strandwandeling voor alle American Dancer’s Portugese waterhonden. Indien u daar naar toe komt kunt u kennismaken met niet alleen onze honden, maar ook met de andere American Dancer’s honden en eigenaren, waarbij u hen naar hun ervaringen kunt vragen.

Wij vinden het ook als fokker belangrijk dat wij altijd een soort van mentor blijven. Dat betekent dat u met vragen altijd bij ons terecht kunt. Verder hebben wij ook een eigen besloten Facebook groep zodat iedereen zijn of haar ervaringen kan delen of vragen kan stellen.